SELECT EPISODES:

Leii din Sicilia saga de familie episodul 7

 

Serialul cu opt episoade „Leii din Sicilia”, creat și regizat de Paolo Genovese („Complet străini”, „Localul”), îmbină epopeea unei familii care a reușit să prospere cu poveștile de dragoste care au animat-o de-a lungul timpului, descriind inclusiv atmosfera din Sicilia, de la începutul secolului al XIX-lea până la unificarea Italiei, în 1861.

Totul începe în anul 1800, o dată cu plecarea fraților Paolo și Ignazio  din Calabria, unde simt că se sufocă, în Sicilia, unde știu că pot prospera. După ce pun pe picioare un mic magazin de condimente, ei se extind, cumpără case și terenuri și își înființează o companie de navigație, transformându-și afacerea într-un adevărat imperiu.

După ce tânărul Vincenzo Florio (Michele Riondino), fiul cel mic al lui Paolo, le preia afacerea, nimic nu pare să reziste în calea ideilor sale revoluționare. Apariția frumoasei Giulia Portalupi, o femeie puternică și inteligentă, care sfidează regulile rigide ale societății, va provoca însă un adevărat cutremur în familia Florio și le va influența viețile tuturor.