SELECT EPISODES:

Saladin : Cuceritorul Ierusalimului episodul 24

 

În serialul Saladin: The Conqueror of Jerusalem, avem povestea lui Saladin Ayyubi, un proeminent conducător musulman din secolul al XII-lea. Cronicile lui Saladin Ayyubi, un conducător musulman din secolul al XII-lea care și-a propus să unească ținuturile musulmane din Siria, nordul Mesopotamiei, Palestina și Egipt împotriva cruciadelor și povestea cuceririi Ierusalimului.

 

Cine a fost Saladin ?

Saladin sau Ṣalāḥ ad- Dīn Yūsuf ibn Ayyūb a trăit între anii 1138–1193). A fost un musulman kurd din Tikrit, devenit primul sultan Ayyubid al Egiptului și al Siriei. Ascensiunea la putere a acestuia a dus și la o unificare religioasă în cadrul comunității islamice între sunniți, acesta vizând coalizarea forțelor siriene și egiptene pentru a lupta împotriva cruciaților.

A condus opoziția musulmană împotriva francilor și altor cruciați din Levant. La apogeul puterii sale a domnit peste Egipt, Siria, Yemen, Irak, Mecca, Hejaz și Diyarbakır.

În ciuda faptului că era adversarul principal al cruciaților, cronicile creștine menționează acțiunile sale onorabile, mai ales în timpul asediului cetății Al Karak, cu care a câștigat respectul multor europeni, mai ales al lui Richard Inimă de Leu.