SELECT EPISODES:

Shōgun dramă istorică episodul 5

 

O nouă ecranizare a cărții Shōgun va fi difuzată începând de astăzi, 27 februarie, pe Disney+. Miniseria de 10 episoade este o adaptare originală a bestsellerului lui James Clavell, a cărui acțiune se petrece în Japonia anului 1600.
Producătorul Hiroyuki Sanada (care este și unul dintre cei mai distinși și celebrați actori ai generației sale, în Japonia) îl interpretează pel Lordul Yoshii Toranaga, care luptă pentru propria viață, după ce inamicii lui din Consiliul Regenților își unesc forțele împotriva sa, când o navă misterioasă din Europa este găsită naufragiată într-un sat de pescari din apropiere.

Căpitanul navei, englezul John Blackthorne (Cosmo Jarvis), cunoaște anumite secrete care l-ar putea ajuta pe Toranaga să încline balanța puterii și să distrugă influența formidabilă a preoților iezuiți și a comercianților portughezi, rivali și ai lui Blackthorne.

Destinele lui Toranaga și al lui Blackthorne devin legate în mod inevitabil de cel al traducătorului lor, Toda Mariko (Anna Sawai), o femeie misterioasă, de viță nobilă, creștină și ultimul descendent al unei familii căzute în dizgrație. (historia.ro)

 

Sursa 2

https://voe.sx/9ctvaaj4wdcb