SELECT EPISODES:

Suleyman Magnificul ep 9 și 10 subtitrat în română

 

Serialul prezintă mai multe aspecte ale vieţii sultanului: politica sa de expansiune, intrigile de la palatul său din Istanbul (Topkapî) şi povestea de dragoste cu frumoasa Alexandra (Meryem Uzerli), sclava de origine ucraineană, care ajunge în haremul său şi care îi devine soţie luând numele de Hürrem.

Aceasta va ajunge să aibă o mare influenţă asupra sultanului, să-l sfătuiască în politică şi în afaceri, dar şi să-i elimine pe toţi din jurul lor care le-au pus relaţia în primejdie. Cu multă abilitate, ea reuşeşte să-l cucerească definitiv pe Suleyman şi să o elimine din viaţa lui pe prima sa soţie, Mahidevran (Nur Aysan, care a jucat în “Iubire ascunsă”) şi pe băieţelul lor, Mustafa.

Producţia a stârnit controverse şi chiar proteste în ţara de origine din cauza portretizării „indecente” şi „lipsite de respect” a sultanului Suleyman. Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune din Turcia a primit peste 70.000 de plângeri împotriva postului Show TV care transmite serialul, acuzând conducerea că a expus prea mult „viaţa privată a unui personaj istoric”.

Grupuri restrânse de naţionalişti au protestat în faţa sediului televiziunii arucând cu ouă, la vremea respectivă. Chiar şi aşa, producţia a avut audienţe record în Turcia.

Rolul sclavei Alexandra (cunoscută în istorie sub numele de Roxelana), cea care a devenit soţia sultanului Soliman Magnificul, este interpretat de actriţa Meryem Uzerli. Aceasta a jucat atât în filme şi seriale turceşti, cât şi germane (ea având dublă cetăţenie turcă şi germană).(TVMania)